De meeste ondernemers zijn continue op zoek naar manieren om meerdere inkomstenbronnen te generen, het is namelijk vrij risicovol om afhankelijk te zijn van één revenue stream. Aan te raden is om een passief inkomen te genereren als hoofd inkomstenstroom of als extra bron van inkomsten. Vandaag vertellen we je drie manieren om op een slimme manier meerdere inkomstenstromen te creëren online.

Wat is passief inkomen?

De slimste manier om meerdere inkomstenbronnen te creëren is het creëren van passief inkomen. Maar wat is passief inkomen nou eigenlijk precies? In feite is een passieve inkomstenbron, een manier van geld verdienen waar je initieel werk voor verricht maar wat vervolgens doorloopt zonder dat je hier nog veel werk voor hoeft te verrichten. Dit is de meest ideale manier van inkomsten genereren als online onderneming, aangezien dit continue door blijft lopen zonder dat je hier veel voor hoeft te doen.

Meerdere inkomstenbronnen creëren voor jouw online onderneming

Waarom is het slim om een passief inkomen én meerdere inkomstenbronnen te creëren voor jouw onderneming? Het antwoord is vrij simpel: financiële onafhankelijkheid. Daarnaast is het verstandig om niet afhankelijk te zijn van één inkomstenbron, voor het geval deze helemaal of gedeeltelijk wegvalt door onvoorziene omstandigheden.

In deze blog beschrijven we meerdere manieren om op een slimme manier extra inkomstenbronnen te creëren voor jouw online onderneming.

3 manieren om meerdere inkomstenbronnen te creëren met jouw online onderneming

  1. Breng een boek of e-book uit

Deze zie je vaak voorbij komen in het online wereldje; de ene na de andere blogger brengt een boek uit. Zo creëer je naast je advertentie en campagne inkomsten een extra inkomstenstroom, namelijk de verkoopopbrengsten van je boek. Dit hoeft natuurlijk niet perse een biografie te zijn. Nee, ook als marketing bureau kun jij een marketing boek, e–learning of e-book uitbrengen tegen betaling. Zorg dat je met jouw boek waarde toekent, en informatie weggeeft die uiteraard niet ook al op je platform te vinden is.

  1. Geef workshops of cursussen

Dit kan een hele interessante vorm van extra inkomsten zijn voor bijvoorbeeld een marketing bureau of content agency. Als specialistisch bureau heb je specialisten in dienst die alles kennis hebben over bijvoorbeeld online marketing. Waarom zou je deze kennis niet delen in de vorm van een workshop of cursus? Je kunt het zien als een extra dienst die je aanbiedt, naast de klanten waar je op project-basis mee samenwerkt. Vaak kun je voor zo’n cursus afhankelijk van de grote van de cursistengroep, kennis en ervaring zo’n €200,- tot €2000,- per cursus vragen.

  1. Start met affiliate marketing

Affiliate marketing is één van de makkelijkste manieren om snel geld te verdienen. Als publisher hoef je in feite alleen maar linkjes (met tracking pixels) te plaatsen naar webshops en op die manier kun je geld verdienen door jouw bezoekers door te sturen naar een webshop, je hoeft dus zelf geen producten in te kopen. Een voorbeeld hiervan is zoekmachine Boetiek.nl. Dit platform toont producten van verschillende webshops en verbindt de bezoeker door naar de webshop waar je het product kunt kopen.

Je kunt je aansluiten bij een affiliate netwerk of samenwerken met een whitelabel affiliate netwerk, zoals dat van Bol.com. Zo kun je gemakkelijk productlinkjes downloaden van specifieke producten en verwerken in de content van je website. Het enige wat je verder nodig hebt is bezoekers die op deze linkjes klikken en vervolgens een aankoop doen, easy peasy toch?

  1. Plaats advertenties op je website

Deze betrekken we even op bloggers en content websites. Normaal gesproken zal je hoofd inkomstenbron waarschijnlijk bestaan uit het opzetten van campagnes en advertorials met partners. Maar als extra inkomstenbron zou je banners kunnen plaatsen op jouw website, om hiermee extra inkomsten te generen. Vaak draaien banners op CPC (cost per click), CPA (cost per acquisitie) of CPM (cost per 1000 impressions).

  1. Lanceer een product

We hebben het al even gehad over het uitbrengen van een boek als blogger of marketing bureau. Maar je zou natuurlijk ook een ander soort product kunnen lanceren, dat de bezoeker vervolgens kan kopen. Uiteraard zul je kosten moeten maken maken voor de productie van dit product, maar later zal dit zich hopelijk terugbetalen in de verkoop van dit product.

Zo zie je maar dat er verschillende slimme manieren zijn om meerdere inkomstenbronnen te creëren als onderneming. Uiteraard zijn er nog tal van andere manieren om inkomsten te creëren, wees creatief en think smart!