Je bent een online onderneming begonnen, de website is gebouwd en ziet er piekfijn uit, maar.. de bezoekers blijven uit. Hoe kan dit? De kans is groot dat dit te maken heeft met een slechte SEO strategie of überhaupt het gebrek hieraan. Om je een eindje op weg te helpen delen we vandaag 10 verbluffende SEO check tools voor iedere online business.

Wat is SEO?

Voor je verder gaat bouwen aan een ijzersterke SEO strategie is het wellicht handig eerst even antwoord te geven op de vraag wat SEO nou eigenlijk is.

De letterlijke vertaling van de afkorting SEO is Search Engine Optimization. Oftewel, zoekmachine optimalisatie in Google. Je wilt uiteindelijk met jouw website gevonden worden op bepaalde zoekwoorden in Google, echter gaat niet zomaar. Je complete website moet SEO-proof zijn ingericht en dit geldt niet alleen voor alle content die je erop plaatst, maar ook voor hoe de website technisch in elkaar zit.

Zo heb je front-end SEO, wat duidt op aspecten aan de front-end van je website die je zelf kunt aanpassen om je vindbaarheid in Google te optimaliseren en je domein autoriteit te verhogen (lees in dit blogartikel trouwens even hoe je de domein autoriteit van jouw website verhoogd). Daarnaast zijn er ook SEO optimalisaties die in de back-end gedaan moeten worden, zoals meta titles, meta descriptions, URL structuren, categorie structuren en nog een hoop meer. Enkel SEO teksten op je website plaatsen is dus lang niet genoeg.

Wanneer je zelf weinig kennis hebt over SEO optimalisatie is zeker aan te raden om je handen ineen te slaan met een SEO specialist. Heb je wel de nodige kennis maar wil je checken of je alles correct hebt toegepast of ben je gewoon op zoek naar handige tools om het SEO-proof maken van je website te versnellen en vereenvoudigen? Dan raden we je sterk aan verder te lezen. Hieronder delen we namelijk 10 verbluffende SEO check tools voor iedere online business.

10 verbluffende SEO check tools voor iedere online business


SEO ranking tools

Bij SEO denk je al snel aan de ranking van je website in Google. Maar hoe check je de ranking van je pagina’s in Google nou eigenlijk precies? En hoe kun je deze ranking optimaliseren? We hebben een lijst met tools die je daarbij kunnen helpen.

 • Rank Tracker
 • Wincher
 • AWR
 • Rank Ranger

Website audit

Wist je dat gedupliceerde pagina’s of error pagina’s je ranking negatief kunnen beïnvloeden? Er zijn tools die een analyse van je website kunnen maken om te achterhalen wat de waardering van je pagina’s is en om te zien of er pagina’s dubbel gepubliceerd zijn. Nu denk je misschien, ik publiceer toch geen dubbele pagina’s op mijn website? Nee, daar dat hopen we inderdaad niet. Maar toch kan het zijn dat je bijvoorbeeld ergens een tag op je website of in je blog plaatst, die ervoor zorgt dat er een exact dezelfde pagina online wordt gezet. Met onderstaande tools kun je een website audit uitvoeren en gedupliceerde pagina’s of pagina’s die een error geven achterhalen. Better safe than sorry, vinden wij!

 • Neilpatel
 • Seoptimer
 • Woorank
 • SEMrush
 • Sitechecker.pro

Keyword checker

Daarnaast draait goede SEO content natuurlijk om het gebruiken van de juiste zoekwoorden. Maar hoe kom je aan deze zoekwoorden? Hoe vind je ze?

 • Google trends

Google Trends is een tool waarmee je een analyse kunt doen van de populairste zoektermen van dit moment en waarmee je kunt checken wat het zoekvolume is op de door jou gekozen zoekwoorden. Als je bijvoorbeeld twijfelt tussen twee zoekwoorden met dezelfde betekenis kun je gemakkelijk uitzoeken via Google Trends welke van de twee zoekwoorden het meeste zoekvolume heeft. Onwijs handig!

Zoekwoorddichtheid checker

 • Keyword density checker

De keyword density checker van Adresults is onze gouden tip voor wanneer je de zoekwoorddichtheid van je geschreven SEO tekst wilt checken. Met de keyword density checker kun je meten hoe vaak het keyword naar voren komt, waarop jij wilt ranken in Google. Zo kun je zien of Google het juiste keyword in jouw tekst waardeert, in plaats van andere zoekwoorden die minder belangrijk zijn. Er zitten nogal wat regeltjes aan het schrijven van een SEO tekst namelijk, maar deze tool kan je een duwtje in de juiste richting geven.

Zo, dit waren onze 10 verbluffende SEO check tools voor iedere online onderneming. Laat het vooral weten in de comments als je goede aanvullingen hebt.

Wil je je graag verder verdiepen in SEO dan hebben wij een aantal boeken voor je die we je aanraden om te lezen.

 1. Doelgerichte SEO – Tonny Loorbach
 2. Schrijven voor SEO in 60 minuten – Rutger Steenbergen
 3. De Kleine SEO voor Dummies – Mark Jansen
 4. The Art of SEO – Eric Enge
 5. SEO for Business – Alexander Morgan
 6. SEO voor webprofessionals – Alain Sadon